مخلوط بردو (قارچ کش)

پایا پویش سبز | P.P.S Co

تجهیزات آبیاری، گلخانه و کودهای کامل کشاورزی

مخلوط بردو (قارچ کش)

بردو سوسپانسیون 18% Bordeaux 18% SC

قارچ کش، باکتری‌کش، حفاظت‌کننده

بردو سوسپانسیون مخلوطی از ترکیب سولفات مس، آهک و آب بوده و به عنوان یک ترکیب محافظت‌کننده، قارچ‌کش و باکتری‌کش قوی روی انواع درختان میوه، درختان غیرمثمر، درختچه‌ها و گیاهان زینتی استفاده می‌شود.

موارد مصرف:

مقدار مصرف

نام بیماری

نام محصول

برداشتن بافت آلوده با چاقوو پانسمان محل زخم با بردو خالص

محلول‌پاشی با غلظت یک درصد در پاییز بعد از ریزش برگ و انتهای زمستان قبل از تورم جوانه

5 تا 7 در هزار بعد از ریزش گلبرگ (تکرار به فاصله دو هفته)

شانکر درختان میوه هسته‌دار

درختان میوه دانه‌دار سردسیری

حذف اندام آلوده و تراشیدن شانکر تا بافت سالم و پانسمان با بردو خالص

محلول‌پاشی 2 درصد بعد از ریزش برگ تا اواخر زمستان،

شانکر سیتوسپورایی درختان میوه سردسیری

محلول‌پاشی یک درصد در پاییز بعد از ریزش برگ تا انتهای زمستان قبل از تورم جوانه

محلوپاشی 6 تا 8 در هزار بعد از ریزش گلبرگ (در صورت لزوم دو مرحله کاربرد)

بیماری غربالی درختان میوه سردسیری

محلول‌پاشی یک درصد بعد از ریزش گلبرگ (تکرار 12 روز بعد در صورت نیاز)

لکه آجری بادام

بادام

5/0 تا 1 درصد پاییز بعد از ریزش برگ تا اواخر زمستان قبل از تورم جوانه ها

و بهار پس از ریزش گلها (تکرار 14 روز بعد در صورت نیاز)

لکه سیاه/آنتراکنوز گردو

بیماری خشکیدگی شاخه سیتوسپورایی و ناتراسیایی گردو

گردو

محلول‌پاشی یک درصد در زمان تورم جوانه ها

سه بار محلول‌پاشی (نوبت اول: بازشدن 5 درصد شکوفه ها، نوبت دوم: باز شدن 50 درصد شکوفه ها، نوبت سوم: باز شدن کامل شکوفه ها)

محلول‌پاشی 5/0 درصد بعد از گلدهی سه بار محلول‌پاشی با فاصله 10 روز

آتشک سیب و گلابی

سیب

محلول‌پاشی 1 درصد بعد از ریزش گلبرگ (تکرار 12 روز بعد در صورت نیاز

لکه سیاه سیب

در فصل بهار قبل از بارندگی طوقه درختان و ریشه های مجاور و تنه درخت تا ارتفاع 7 سانتی متر با ترکیب بردو 5 تا 10 درصد سمپاشی شود.

همچنین در صورتی که وسعت محل آلوده روی تنه کمتر از نصف باشد، می‌توان برای معالجه، پوست آلوده را تراشید و سپس محل زخم را با بردو خالص ضدعفونی و با چسب باغبانی پوشاند.

پوسیدگی ریشه و طوقه

محلولپاشی 5 درهزار قبل از گلدهی و بعد از ریزش گلبرگ

شانکر باکتریایی مرکبات

مرکبات

حذف اندام آلوده و تراشیدن پوست تا بافت سالم و پانسمان با بردو خالص

گموز مرکبات

محلول پاشی 5 در هزار قبل از گلدهی و بعد از ریزش گل

شانکر باکتریایی

حذف اندام آلوده و تراشیدن پوست تا بافت سالم و پانسمان با بردو خالص

گموز پسته

پسته

محلول‌پاشی 1 درصد پاییز بعد از ریزش برگ تا انتهای زمستان قبل از تورم جوانه

محلول‌پاشی 5 تا 7 در هزار بعد از ریزش گلبرگ (تکرار 14 روز بعد)

پیچیدگی برگ هلو

هلو

5 در هزار

سفیدک کرکی گوجه فرنگی

گوجه فرنگی

5 در هزار

سفیدک کرکی خیار در گلخانه

خیار

جز در موارد مشروح فوق نبایستی به کار برده شود.

زمان مصرف: به‌دلیل پایداری زیاد، این ترکیب در هوای بارانی، از بردو سوسپانسیون به‌عنوان قارچکش/باکتری‌کش زمستانه استفاده می‌شود.

نحوه مصرف: قبل از مصرف بطری را تکان دهید. سمپاش مناسب را انتخاب و کالیبره نمایید. سپس نصف مخزن را پر از آب نمایید و مقدار توصیه شده را درون آن ریخته و مابقی آب را بیفزایید. برای کنترل بیماری‌هایی مانند پوسیدگی‌های طوقه و ریشه گیاهان، انواع شانکرها و بلایت ها، سرطان‌ها و گال‌های طوقه و ریشه، محلول‌پاشی به تنهایی کافی نبوده و لازم است بافت آلوده با ابزار تیز تراشیده شده و بافت سالم گیاه با بردو سوسپانسیون خالص پوشانده شود.

دوره کارنس: فاصله آخرین محلول‌پاشی تا برداشت محصول 7 روز است.

نام شیمیایی: Bordeaux mixture

نحوه اثر: یون مس به صورت کاتیون فعالیت آنزیم‌های قارچ را مختل کرده و در نتیجه موجب بروز اختلال عمومی در متابولیسم کنیدی و کنیدیوفورها شده و آنها را غیرفعال می‌کند.

گروه مقاومت: FRAC =M1

مقدار ماده مؤثره: بر مبنای سولفات مس، 180 گرم بر کیلوگرم وزن/وزن

درجه سمیت گوارشی: Acute oral LD50 for rats > 4000 mg/kg

گروه خطر سازمان بهداشت جهانی:: III (احتیاط)

علائم مسمومیت: علائم خاصی ذکر نشده‌است.

این قارچ‌کش/باکتری‌کش برای اولین بار در تاریخ 14/06/1384 در هیأت نظارت بر

مصرف سموم به ثبت رسیده است.

، ،
آفـــر یک پیشنهاد خوب برای کشاورزان