بردو سوسپانسیون 18% Bordeaux 18% SC
قارچ کش، باکتریکش، حفاظتکننده
بردو سوسپانسیون مخلوطی از ترکیب سولفات مس، آهک و آب بوده و به عنوان یک ترکیب محافظتکننده، قارچکش و باکتریکش قوی روی انواع درختان میوه، درختان غیرمثمر، درختچهها و گیاهان زینتی استفاده میشود.
موارد مصرف:
مقدار مصرف | نام بیماری | نام محصول |
برداشتن بافت آلوده با چاقوو پانسمان محل زخم با بردو خالص محلولپاشی با غلظت یک درصد در پاییز بعد از ریزش برگ و انتهای زمستان قبل از تورم جوانه 5 تا 7 در هزار بعد از ریزش گلبرگ (تکرار به فاصله دو هفته) | شانکر درختان میوه هستهدار | درختان میوه دانهدار سردسیری |
حذف اندام آلوده و تراشیدن شانکر تا بافت سالم و پانسمان با بردو خالص محلولپاشی 2 درصد بعد از ریزش برگ تا اواخر زمستان، | شانکر سیتوسپورایی درختان میوه سردسیری | |
محلولپاشی یک درصد در پاییز بعد از ریزش برگ تا انتهای زمستان قبل از تورم جوانه محلوپاشی 6 تا 8 در هزار بعد از ریزش گلبرگ (در صورت لزوم دو مرحله کاربرد) | بیماری غربالی درختان میوه سردسیری | |
محلولپاشی یک درصد بعد از ریزش گلبرگ (تکرار 12 روز بعد در صورت نیاز) | لکه آجری بادام | بادام |
5/0 تا 1 درصد پاییز بعد از ریزش برگ تا اواخر زمستان قبل از تورم جوانه ها و بهار پس از ریزش گلها (تکرار 14 روز بعد در صورت نیاز) | لکه سیاه/آنتراکنوز گردو بیماری خشکیدگی شاخه سیتوسپورایی و ناتراسیایی گردو | گردو
|
محلولپاشی یک درصد در زمان تورم جوانه ها سه بار محلولپاشی (نوبت اول: بازشدن 5 درصد شکوفه ها، نوبت دوم: باز شدن 50 درصد شکوفه ها، نوبت سوم: باز شدن کامل شکوفه ها) محلولپاشی 5/0 درصد بعد از گلدهی سه بار محلولپاشی با فاصله 10 روز | آتشک سیب و گلابی | سیب |
محلولپاشی 1 درصد بعد از ریزش گلبرگ (تکرار 12 روز بعد در صورت نیاز | لکه سیاه سیب | |
در فصل بهار قبل از بارندگی طوقه درختان و ریشه های مجاور و تنه درخت تا ارتفاع 7 سانتی متر با ترکیب بردو 5 تا 10 درصد سمپاشی شود. همچنین در صورتی که وسعت محل آلوده روی تنه کمتر از نصف باشد، میتوان برای معالجه، پوست آلوده را تراشید و سپس محل زخم را با بردو خالص ضدعفونی و با چسب باغبانی پوشاند. | پوسیدگی ریشه و طوقه | |
محلولپاشی 5 درهزار قبل از گلدهی و بعد از ریزش گلبرگ | شانکر باکتریایی مرکبات | مرکبات |
حذف اندام آلوده و تراشیدن پوست تا بافت سالم و پانسمان با بردو خالص | گموز مرکبات | |
محلول پاشی 5 در هزار قبل از گلدهی و بعد از ریزش گل | شانکر باکتریایی | |
حذف اندام آلوده و تراشیدن پوست تا بافت سالم و پانسمان با بردو خالص | گموز پسته | پسته |
محلولپاشی 1 درصد پاییز بعد از ریزش برگ تا انتهای زمستان قبل از تورم جوانه محلولپاشی 5 تا 7 در هزار بعد از ریزش گلبرگ (تکرار 14 روز بعد) | پیچیدگی برگ هلو | هلو |
5 در هزار | سفیدک کرکی گوجه فرنگی | گوجه فرنگی |
5 در هزار | سفیدک کرکی خیار در گلخانه | خیار |
جز در موارد مشروح فوق نبایستی به کار برده شود.
زمان مصرف: بهدلیل پایداری زیاد، این ترکیب در هوای بارانی، از بردو سوسپانسیون بهعنوان قارچکش/باکتریکش زمستانه استفاده میشود.
نحوه مصرف: قبل از مصرف بطری را تکان دهید. سمپاش مناسب را انتخاب و کالیبره نمایید. سپس نصف مخزن را پر از آب نمایید و مقدار توصیه شده را درون آن ریخته و مابقی آب را بیفزایید. برای کنترل بیماریهایی مانند پوسیدگیهای طوقه و ریشه گیاهان، انواع شانکرها و بلایت ها، سرطانها و گالهای طوقه و ریشه، محلولپاشی به تنهایی کافی نبوده و لازم است بافت آلوده با ابزار تیز تراشیده شده و بافت سالم گیاه با بردو سوسپانسیون خالص پوشانده شود.
دوره کارنس: فاصله آخرین محلولپاشی تا برداشت محصول 7 روز است.
نام شیمیایی: Bordeaux mixture
نحوه اثر: یون مس به صورت کاتیون فعالیت آنزیمهای قارچ را مختل کرده و در نتیجه موجب بروز اختلال عمومی در متابولیسم کنیدی و کنیدیوفورها شده و آنها را غیرفعال میکند.
گروه مقاومت: FRAC =M1
مقدار ماده مؤثره: بر مبنای سولفات مس، 180 گرم بر کیلوگرم وزن/وزن
درجه سمیت گوارشی: Acute oral LD50 for rats > 4000 mg/kg
گروه خطر سازمان بهداشت جهانی:: III (احتیاط)
علائم مسمومیت: علائم خاصی ذکر نشدهاست.
این قارچکش/باکتریکش برای اولین بار در تاریخ 14/06/1384 در هیأت نظارت بر
مصرف سموم به ثبت رسیده است.