شناسایی کمبود عناصر در پیاز

پایا پویش سبز | P.P.S Co

تجهیزات آبیاری، گلخانه و کودهای کامل کشاورزی

شناسایی کمبود عناصر در پیاز

اثرات کمبود عناصر غذایی و علانم آن‌ها روی پیاز

مراحل رشدی

کمبود این عنصر، اندازه سوخ وعملکرد کل را کاهش می دهد. همچنین کمبود نیتروژن رسیدگی را به تاخیر انداخته و ممکن است چروکیدگی سوخ را در انبار افزایش دهد

نیتروژن (ازت)

کمبود فسفر موجب توقف رشد و کند شدن توسعه در پیاز می شود. مقدار آهک خاک اثر بخشی کود فسفر را کاهش می دهد.

فسفر

کمبود پتاسیم در پیاز با قهوه ای شدن نوک برگ‌های قدیمی‌تر و تولید سوخ‌های ضعیف تشخیص داده می‌شود.

پتاسیم

کمبود کلسیم باعث رشد ناقص گیاه شده، برگ­‌ها در این حالت فنجانی شکل می‌شوند.

کلسیم

کمبود منیزیم غده‌ها را در طول جریان حمل و نقل آسیب ­پذیر می‌­سازد. در شرایط کمبود منیزیم برگ­ها زرد و قهوه­ای رنگ و در نهایت پژمرده شده و می‌­میرند، رشد گیاه متوقف می‌شود. کمبود این عنصر همچنین باعث زودرس شدن گیاه شده، وجود منیزیم اضافی نیز مانع از جذب کلسیم و در نتیجه بروز علائم کمبود کلسیم می‌شود.

منیزیم

کمبود گوگرد موجب دیررسی پیاز، نرم شدن بافت، قطور شدن گردن، کاهش سفتی و قابلیت نگهداری آن را در انبار فراهم می آورد.

گوگرد

، ،
آفـــر یک پیشنهاد خوب برای کشاورزان