اثرات کمبود عناصر غذایی و علانم آنها روی سیر | مراحل رشدی |
کمبود این عنصر، اندازه سوخ وعملکرد کل را کاهش می دهد. همچنین کمبود نیتروژن رسیدگی را به تاخیر انداخته و ممکن است چروکیدگی سیر را در انبار افزایش دهد | نیتروژن (ازت) |
کمبود فسفر موجب توقف رشد و کند شدن توسعه در سیر می شود. مقدار آهک خاک اثر بخشی کود فسفر را کاهش می دهد. | فسفر |
کمبود پتاسیم در سیر با قهوه ای شدن نوک برگهای قدیمیتر و تولید سوخهای ضعیف تشخیص داده میشود. | پتاسیم
|
کمبود کلسیم باعث رشد ناقص گیاه شده، برگها در این حالت فنجانی شکل میشوند. | کلسیم |
کمبود منیزیم غدهها را در طول جریان حمل و نقل آسیب پذیر میسازد. در شرایط کمبود منیزیم برگها زرد و قهوهای رنگ و در نهایت پژمرده شده و میمیرند، رشد گیاه متوقف میشود. کمبود این عنصر همچنین باعث زودرس شدن گیاه شده، وجود منیزیم اضافی نیز مانع از جذب کلسیم و در نتیجه بروز علائم کمبود کلسیم میشود. | منیزیم |
کمبود گوگرد موجب دیررسی سیر، نرم شدن بافت، قطور شدن گردن، کاهش سفتی و قابلیت نگهداری آن را در انبار فراهم می آورد. | گوگرد |