علایم کمبود عناصر غذایی در مراحل مختلف رشدی کیوی
اثرات کمبود عناصر غذایی و علانم آنها روی کیوی | عنصر |
ابتدا به شکل زرد شدن کامل برگهاي مسنتر (برگهاي پایین شاخه) بروز میکند و به مرور در صورت شدت کمبود کل برگهاي شاخه زرد و بیرنگ میشوند | نیتروژن (ازت) |
کمبود فسفر موجب توقف رشد و کم شدن محصول در کیوی میشود. مقدار آهک خاک اثر بخشی کود فسفر را کاهش میدهد. کمبود فسفر در خاکهای با پی اچ خیلی بالا و خیلی پایین رخ میدهد. | فسفر |
رشد ضعیف در شکفتن غنچه، در اوایل فصل رشد در فروردین و اردیبهشت (زمان گلدهی) در برگهاي مسنتر (در قسمتهاي پایین شاخه) به صورت پیچش لبههاي برگ به سمت بالا همراه با زرد شدن حاشیه برگ، به مرور با بالغ شدن برگ به نقاط نکروزه تبدیل شده و اغلب این برگها در آخر فصل ریزش میکنند. ریزشدن میوه و کاهش عملکرد، در حالت کمبود شدید پتاسیم، برگها کوچک و به رنگ زرد یا سبز کمرنگ همراه با کلروز یا زردي در حاشیه برگهاي پیرتر. | پتاسیم
|
کمبود کلسیم باعث رشد ناقص گیاه شده، برگها در این حالت فنجانی شکل میشوند. | کلسیم |
کاهش تعداد میوه، رنگپریدگی در بین رگبرگهاي سبز یا زردي برگهاي مسنتر در شاخههاي سال جاري، پیشرفت کلروز از حاشیه برگ و توسعه آن در تمام پهنک برگ بین رگبرگها به سمت رگبرگ اصلی، سوختگی بافت برگ که معمولا از یک الگوي منظم پیروي میکند. ظهور علایم کمبود از نیمه دوم خرداد به بعد | منیزیم |
کاهش سبزینگی گیاه، کاهش جذب آهن، کاهش سفتی و قابلیت نگهداری کیوی در انبار | گوگرد |
ظهور زردی کم رنگ بین رگبرگی (کمبود خفیف) تا سفید مایل به برفی (کمبود شدید) در برگهای جوان، برگهای مسنتر همچنان سبز باقی میمانند. | آهن |